P+R parkeerterreinen

Een Park and Ride voorziening (P+R) is een parkeervoorziening bedoeld voor automobilisten die vervolgens met het openbaar vervoer verder reizen. Een parkeerterrein buiten het stadscentrum, dat specifiek voor reizen naar de binnenstad is bedoeld, wordt soms ook transferium genoemd.

In Brabant zijn meerdere P+R parkeerterreinen waar je met het OV kan doorreizen naar het centrum. Veel goedkoper dan parkeren in het centrum voor een dagje uit in de stad. Je betaalt geen onnodige parkeerkosten, je reist met meerdere personen op een ticket en je bent snel op je bestemming. Ideaal als je een dagje gaat winkelen in het centrum! Hieronder een overzicht van de P+R locaties in Brabant.

Eindhoven

P+R Parkeren Eindhoven of gebruik maken van Park + Fly? Parkeer je auto voordelig en reis met het openbaar vervoer naar de stad. Veel goedkoper dan parkeren in het centrum voor een dagje uit in de stad.

P+R Meerhoven Eindhoven

Sliffertsestraat 304, Eindhoven 
Ter hoogte van A2/Noord Brabantlaan, afrit 31 Veldhoven

Het terrein is 24/7 open. Voor slechts €3,00 euro parkeer je de auto. Daarna stap je direct in de bus richting het stadscentrum Eindhoven. Om de 5 á 10 minuten rijdt er een bus richting het centrum.  

Laat je buskaart in combinatie met je parkeerkaart zien aan de chauffeur. Het parkeerticket is uitsluitend geldig in combinatie met je parkeerkaart. Bij het instappen kan de chauffeur om beide kaarten vragen. 
Op vertoon van het ticket mogen maximaal 5 personen reizen. De buslijnen die vanaf P+R Meerhoven rijden zijn 401, 402 en 403. Het duurt ongeveer 10 minuten met de bus om vanaf het transferium richting het centrum te reizen.

Tot slot is het voor zowel de parkeer- als buskaart uitsluitend mogelijk te betalen met pin, ov-chipkaart of creditcard. De betaalautomaat bevindt zich in de overdekte P+R Kiosk. 

Park+Fly Meerhoven - Eindhoven Airport

Q-park Meerhoven
Meerzand 1, Eindhoven
Gelegen in Winkelcentrum Meerhoven

Parkeer je auto bij Q-park Meerhoven en reis vervolgens retour met lijn 401 naar de luchthaven op Eindhoven Airport en terug. De bussen stoppen overdag elke 10 tot 15 minuten bij halte Meerrijk (op 150 meter afstand van Q-Park Meerhoven) en brengen je binnen 8 minuten naar de luchthaven. Het vervoer naar de luchthaven is voor maximaal 5 personen gratis op vertoon van het Park+Fly ticket. 
Door vooraf online een combikaart voor parkeerplaats en bus te kopen, ben je al vanaf €3,52 per dag verzekerd van een goede parkeermogelijkheid rondom Eindhoven Airport.  De Park+Fly tickets bestel je eenvoudig via Park+Fly

Tijdelijk P+R Aalsterweg, Eindhoven

Theo Koomenlaan 3, Eindhoven
Ter hoogte van de Aalsterweg

De tijdelijke P+R locatie is één van de maatregelen om de binnenstad goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden aan de Vestdijk. Parkeer je auto snel en gratis op de tijdelijke P+R locatie in de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool. Binnen 10 minuten rijdt je met de bus naar het centrum.  

Bij het inrijden van de parkeergarage krijgen bezoekers een gratis retourticket voor de bus uitgedeeld voor maximaal 5 personen. Het ticket is geldig op de lijnen 7, 117, 317 en 318. Uitstappen kan bij de haltes: Stadhuisplein, Vrijstraat, Piazza of Station(eindhalte).

Het tijdelijke P+R terrein is geopend op zaterdagen tussen 10.00-16.00 uur en op zondagen tussen 11.30- 16.00 uur en enkel bijzondere dagen. Uitrijden kan tot maximaal 00.30 uur. De opstaphalte ‘Fontys Theo Koomenlaan’ ligt op 150 meter van de P+R, aan de overzijde van de busbaan. 

’s-Hertogenbosch

Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch zijn de transferia waar je kunt parkeren en van daaruit met de bus naar de binnenstad kunt. Borden langs de weg wijzen de weg naar één van de transferia. Parkeren plus busvervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost je maar 4 euro.
Let op: in de Transferium buslijnen 60, 70 en 80 kun je niet inchecken met de OV-chipkaart. Alleen het vervoerbewijs Transferium is op deze lijnen geldig. 

P+R De Vliert

Stadionlaan 9, ‘s-Hertogenbosch
Gelegen ten noordoosten van het centrum van de stad, dichtbij sportpark de Vliert (Voetbalstadion FC Den Bosch). Op de rijksweg A2 wordt de route naar P+R De Vliert middels matrixborden aangegeven.
P+R bus 70 rijdt van maandag t/m zondag. Je kan 4x per uur opstappen. Op zaterdag en tijdens de vakantie rijdt de pendelbus vaker; minimaal 8x per uur. De precieze dienstregeling vind je hier.

- ma t/m woe : 07.00- 19.00 uur
- don en vrij : 07.00 - 00.45 uur
- zaterdag : 08.00 - 00.45 uur
- zondag : 10.30 - 18.00 uur
- Hemelvaartsdag : 07.00 - 00.45 uur
Op feestdagen is er geen dienstregeling (m.u.v. Hemelvaartsdag).

P+R Pettelaarpark

Pettelaarpark 59, ‘s-Hertogenbosch
Gelegen ten zuidwesten van het centrum van Den Bosch, dichtbij het Provinciehuis van Brabant. Op de rijksweg A2 wordt Transferium Pettelaarpark aangegeven middels matrixborden.
P+R bus 80 rijdt van maandag t/m zondag. Je kan 4x per uur opstappen. Op zaterdag en tijdens de vakantie rijdt de pendelbus vaker; minimaal 8x per uur. De precieze dienstregeling vind je hier.

- ma t/m woe : 07.10 - 19.00 uur
- don en vrij : 07.10 - 00.50 uur
- zaterdag : 08.10 - 00.45 uur
- zondag : 10.30 - 18.10 uur
- Hemelvaartsdag : 07.00 - 00.45 uur
Op feestdagen is er geen dienstregeling (m.u.v. Hemelvaartsdag).

P+R Deutersestraat

Deutersestraat 2d, ‘s-Hertogenbosch
Het Transferium Deutersestraat biedt plaats aan 1100 auto’s en 240 fietsen en ligt vlakbij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
P+R bus 60 rijdt van maandag t/m zondag. Je kan 4x per uur opstappen. Op zaterdag en tijdens de vakantie rijdt de pendelbus vaker; minimaal 8x per uur. De precieze dienstregeling vind je hier.

- ma t/m woe: 07.10 - 19.00 uur
- don en vrij: 07.10 - 00.50 uur
- zaterdag: 08.10 - 00.45 uur
- zondag: 10.30 - 18.10 uur
- Hemelvaartsdag: 07.00 - 00.45 uur
Op feestdagen is er geen dienstregeling (m.u.v. Hemelvaartsdag).