Welkom terug: zo reis je verantwoord

Je bent weer welkom in onze bussen. Wel vragen we je om zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen en drukte te vermijden. Verder is het dragen van een mondkapje verplicht. 


Wil je weten wat jij kan doen om veilig te reizen? Check de video: 

Zo reis je veilig 

Reis niet op drukke momenten

Reis zo veel mogelijk verspreid over de dag en reis zo min mogelijk tijdens de drukke momenten in de spits. Houd op de bushaltes en op de stations 1,5 meter afstand. 

Gebruik een zitplek in de bus 

Sinds 1 juli zijn alle zitplaatsen in onze bussen weer beschikbaar. Ook mag je gebruik maken van de staanplaatsen. Maak zoveel mogelijk gebruik van de zitplaatsen en geef elkaar de ruimte, ook als je moet staan.

Draag een mondkapje

Het dragen van een mondkapje is verplicht in onze voertuigen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar. We adviseren je om je mondkapje op te zetten voordat je instapt en pas af te doen als je uitgestapt bent. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een mondkapje te regelen. Reizigers kunnen geen mondkapje kopen bij de buschauffeur. Shawls, verknipte sokken of andere creatieve mondbedekkingen die moeten doorgaan voor mondkapjes zijn niet toegestaan. Wie geen mondkapje draagt in het ov wordt daarop aangesproken en kan een boete van 95 euro krijgen. De buschauffeur draagt geen mondkapje, omdat reizigers op afstand van de chauffeur moeten blijven. 

Koop vooraf je kaartje

Reis gemakkelijk met een E-ticket of check in met je OV-chipkaart.

Je kunt geen kaartje pinnen bij de buschauffeur. Het is echter wel de bedoeling dat je een geldig vervoersbewijs op zak hebt. Heb je geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket via website of app van de vervoerders of koop een kaartje bij de OV servicepunten. Kijk op de websites van de vervoerders voor de mogelijkheden: 
•    Arriva (Oost- en West-Brabant) 
•    Hermes (Zuidoost-Brabant)