Losse kaartjes voor de bus

Reis je in Brabant maar af en toe met de bus en zonder OV-chipkaart? Dan kun je verschillende losse buskaartjes in de bus kopen. 

Hier vind je een overzicht van alle losse kaartjes voor de Bravo-bus op een rijtje.

Ritkaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee
 • Verkrijgbaar in de bus of bij de OV winkels op station Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch.

Prijs

€4,46

Lees meer

Dalurendagkaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig
 • 1 dag onbeperkt reizen in de daluren, inclusief overstappen
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee
 • Verkrijgbaar in de bus, bij de OV winkels op station Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch of bij een verkooppunt

Prijs

€6,97

Lees meer

Stadskaartje

 • Geen OV-chipkaart nodig
 • Geldig op zaterdag, zondag, tijdens feestdagen en schoolvakanties Zuid
 • De hele dag geldig op de stadslijnen van Arriva in Breda 's-Hertogenbosch, Tilburg en Roosendaal
 • Kinderen tot 4 gratis mee. Max. 2 kinderen tussen 4 t/m 11 gratis mee
 • Verkrijgbaar in de bus. 

Prijs

€4,46

Lees meer

Hogere tarieven lijn 310 Rotterdam - Bergen op Zoom

Op lijn 310 (Rotterdam - Bergen op Zoom) gelden op de lange afstanden hogere tarieven voor het Ritkaartje (€ 8,92 of € 13,38) en het Dalurendagkaartje (€ 13,94 of € 20,91). Je bent dan ook gehouden aan het melden van de eindbestemming op deze lijn. Bekijk de pdf om te zien op welke lange afstanden de hogere tarieven gelden: Hogere tarieven lijn 301 (pdf)   

Hogere tarieven lijn 400 (Oosterhout - Utrecht) en 401 (Breda - Utrecht) 

Op lijn 400 (Oosterhout - Utrecht) en lijn 401 (Breda - Utrecht) gelden op de lange afstanden hogere tarieven voor het Ritkaartje (€ 8,92 of € 13,38) en het Dalurendagkaartje (€ 13,94 of   € 20,91). Je bent dan ook gehouden aan het melden van de eindbestemming op deze lijnen. Bekijk de pdf om te zien op welke lange afstanden de hogere tarieven gelden: hogere tarieven lijn 400 en lijn 401 (pdf)

E-ticket Tranzer 

Wist je dat je in alle bussen ook gebruik kunt maken van mobiele tickets? Je koopt een mobiel ticket eenvoudig via de Tranzer-app. Toon het E-ticket in de bus via je smartphone. Lees hier meer over hoe Tranzer werkt.

Bravo OV-schoolticket 

Met de hele klas eropuit? Reis dan gemakkelijk en voordelig met het Bravo OV-schoolticket. Je reist met maximaal 26 mensen samen op één ticket voor slechts 35 euro. Meer info en bestellen. 

Eindhoven Airport e-ticket

Reizigers van en naar Eindhoven Airport kunnen gebruik maken van een e-ticket (enkel € 4,46, retour € 8,92). Deze is geldig op lijn 20, 400 en 401 van Hermes (Zuidoost Brabant). Meer info en bestellen.

Transferiumvervoer ’s-Hertogenbosch

Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch zijn de drie transferia waar je kunt parkeren en van daaruit met de bus naar de binnenstad kunt. Borden langs de weg wijzen de weg naar één van de transferia. Parkeren plus openbaar vervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad en terug kost je maar 4 euro. Meer informatie vind je hier.

Transferiumvervoer Eindhoven

Een goedkoop alternatief voor het parkeren in de binnenstad van Eindhoven. Parkeer op P+R Meerhoven en pak van daaruit de bus naar het centrum. Meer informatie

Park + Fly Meerhoven – Eindhoven Airport

Parkeer je auto bij Q-park Meerhoven en reis vervolgens met lijn 401 naar de luchthaven op Eindhoven Airport en terug. Meer informatie

Kaartjes Arriva en Breng op lijn 99 Nijmegen - Uden 

Lijn 99 (Nijmegen - Grave - Uden) wordt verzorgd door twee vervoerders: Arriva (Bravo, provincie Noord-Brabant) en Breng (Stadsregio Arnhem -Nijmegen). Welk kaartje van welke vervoerder de reiziger nodig heeft ligt aan de eindbestemming op de lijn. Blijft de reiziger binnen Brabant en reist deze bijvoorbeeld van Grave naar Uden? Dan volstaat het ritkaartje Brabant. Deze kost voor alle afstanden €4,46. Bovendien mogen in Brabant twee kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. 

Reist iemand echter vanuit Brabant naar regio Arnhem- Nijmegen of omgekeerd? Dan heeft diegene een kaartje van Breng nodig. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de afstand en voor kinderen vanaf 4 jaar is er een Kidskaartje (€1,15).  Hieronder de verschillende tarieven afhankelijk van het gekozen traject:

Breng ritkaart (€2,40)

Geldig van Nijmegen naar NM Dukenburg
en Nederasselt

 

Breng ritkaart (€4,80)

Geldig van Nijmegen naar NM Dukenburg,

en Nederasselt, van NM Dukenburg

naar Nederasselt, van NM Dukenburg naar Grave en van Nederasselt naar Grave

Breng ritkaart (€7,20)

Geldig van Nijmegen naar Grave

Breng ritkaart (€9,26)

Geldig van NM Dukenburg/Nederasselt

naar Velp t/m Uden

Breng ritkaart (€11,66)

Geldig van Nijmegen naar

Velp t/m Uden