Vervoerbewijzen en tarieven

Met welk vervoerbewijs je reist hangt af van hoe vaak je reist en natuurlijk van je eigen persoonlijke voorkeur.

OV-chipkaart

De OV-chipkaart is een reisbewijs voor al het openbaar vervoer in Nederland. Zorg dat er voldoende saldo op je kaart staat, je kunt dan in- en uitchecken in de bus, trein, tram en metro. Het maakt niet uit bij welke vervoerder je de OV-chipkaart hebt gekocht. Er zijn verschillende soorten OV-chipkaarten, tarieven en abonnementen.
Lees meer

Abonnementen in de bus

Kijk hier voor een overzicht van busabonnementen 

Kaartjes in de bus

Kijk hier voor een overzicht van losse kaartjes

Reis je vaak? Dan is het aanschaffen van een reisproduct voor je OV-chipkaart misschien een voordelige keuze. Reis je soms met de bus? Dan kun je altijd een kaartje in de bus of bij een van de verkooppunten kopen.

Contant betalen niet meer mogelijk in de bus

Let op! Je kunt in de bus niet meer met contant geld betalen. Reis met een OV-chipkaart, of betaal met pin of met je smartphone. Lees meer.

Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Dan kun je terecht bij een voorverkooppunt bij jou in de buurt. Er is onder andere een Hermes OV-servicewinkel op station Eindhoven en er zijn drie Arriva OV-servicepunten op de stations in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. En je kunt ook op andere plaatsen in Brabant een Dalurendagkaartje kopen voor de bus. Bekijk de de kaart voor alle voorverkooppunten bij jou in de buurt.

Kinderen reizen gratis mee

Kinderen tot 4 jaar reizen in Nederland in het openbaar vervoer altijd gratis mee.

Per betalende reiziger van 12 jaar of ouder, die reist op een OV-chipkaart, met een dalurendagkaart of met een ritkaart, mogen twee kinderen in de leeftijd 4-11 jaar gratis meereizen. Dit geldt alleen in Brabant.

Scholieren

Lees hier meer voor informatie voor scholieren.

Nightliner

Vanaf januari 2020 is het OV-chipkaart tarief voor de Nightliner verlaagd naar €4,50. Reizigers zonder OV-chipkaart reizen met het Ritkaartje Nightliner voor €6,84. Lees meer.

Regiovervoer, Bravofiets en deelauto's

Kijk voor vervoerbewijzen en tarieven voor regiovervoer, Bravofiets en deelauto's op de betreffende pagina's.