Veelgestelde vragen Bravoflex Bergen op Zoom

Bravoflex is jouw rit op bestelling in Bergen op Zoom. Je reist gemakkelijk kriskras door Bergen op Zoom: van halte naar halte en van en naar het station. Lekker flexibel. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Bravoflex Bergen op Zoom. 

Wat is Bravoflex Bergen op Zoom?

Bravoflex is een handige vervoerservice die je snel van halte naar halte en van en naar het station in Bergen op Zoom brengt. Er is geen dienstregeling of vaste route. Je bepaalt zelf hoe laat en wanneer je bij welke halte wordt opgehaald en waar je naar toe reist. Voor alle bushaltes reserveer je minimaal 30 minuten van tevoren. Reserveren doe je eenvoudig online of telefonisch. Het kan zijn dat je de bus deelt met andere passagiers, maar dat doen we alleen als jouw aankomsttijd hetzelfde blijft. 

Waar rijdt Bravoflex Bergen op Zoom?

Bravoflex Bergen op Zoom rijdt van halte naar halte en van en naar het station in Bergen op Zoom. Waar de bus stopt, bepaal jij. Want Bravoflex Bergen op Zoom stopt zonder reservering niet bij haltes of het station. Als je online reserveert zie je bij welke haltes Bravoflex Bergen op Zoom komt. Online gereserveerd? Dan kan je precies volgen waar de chauffeur zich bevindt en hoe laat je wordt opgehaald. 

Een rit boeken

Wanneer kan ik Bravoflex Bergen op Zoom bestellen?

Bravoflex Bergen op Zoom rijdt 6 dagen per week, het hele jaar door:

 • Op maandag t/m vrijdag van 07.00 – 19.00 uur
 • Op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur
 • Niet op zondagen en feestdagen, tijdens Carnaval (21 t/m 25 februari) en de drie voorafgaande zaterdagen (1, 8 en 15 februari 2020)

Hoe bestel ik een rit?

Bestel Bravoflex Bergen op Zoom online via vlinder.arriva.nl of telefonisch via 0800 – 0232 545 (lokaal tarief). We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 07.00 tot 23.00 uur.

Wat is handiger?

Wij adviseren online reserveren. Je kunt dan namelijk je chauffeur volgen. Zo weet je precies hoe laat je wordt opgehaald en hoe laat je op je eindbestemming aankomt. Hoef je dus niet onnodig lang te wachten bij een halte. Naast betalen met je pinpas of de OV-chipkaart kun je online ook meteen betalen met iDEAL. Bestel je telefonisch, dan betaal je bij de chauffeur met pin of OV-chipkaart.

Hoe ver van tevoren moet ik bestellen?

Reserveren kan vanaf twee weken tot uiterlijk een half uur van tevoren. Kies je ophaaltijd of aankomsttijd. Na reservering ontvang je een reserveringsbevestiging en een half uur voor vertrek, ontvang je een berichtje met je exacte vertrektijd.

Kan ik zonder reservering instappen in de Bravoflex Bergen op Zoom en net als een taxi op straat aanhouden?

Nee, Bravoflex Bergen op Zoom stopt zonder reservering niet bij haltes of het station. 

Welke regels gelden er voor het meenemen van personen met de OV-begeleiderskaart, kinderen, huisdieren en grote bagagevoorwerpen als rolstoelen en fietsen?

Voor Bravoflex Bergen op Zoom gelden dezelfde regels voor het meenemen van personen en bagage als voor de normale bus. Kijk voor een uitgebreide beschrijving op arriva.nl. Een korte opsomming:

 • De OV-begeleiderskaart is geldig.
 • Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.
 • Alle bagage wat binnen de 47 x 73 x 34 cm past mag je meenemen. Wil je meer meenemen, dan reserveer je twee plaatsen.
 • Online kun je 1 plaats voor een rolstoel reserveren.
 • Een ingeklapte rollator kan altijd mee. Is de rollator niet inklapbaar, reserveer dan een rolstoelplaats.
 • Een scootmobiel, speedy of handbike kunnen niet mee.
 • Een fiets mag niet mee, een vouwfiets wel.
 • Een kinderwagen of buggy reserveer je als rolstoelplaats.
 • Een hulphond mag altijd mee, kleine huisdieren in een draagtas of mand reizen gratis mee.

Kan ik met iemand samen reizen?

Reserveren kan voor maximaal vijf personen als je vanaf dezelfde locatie opstapt, met hetzelfde e-mailadres. Eén persoon betaalt de rit voor het gehele gezelschap. Betalen voor een groep kan uitsluitend via iDEAL of pin. Wil je reizen met meer dan vijf personen? Dat kan, als je via twee verschillende e-mailadressen reserveert.

Kan ik een gemaakte reservering annuleren?

Je kunt een rit kosteloos annuleren tot een uur voor vertrek. Besluit je na reservering geen gebruik te maken van Bravoflex Bergen op Zoom, maar heb je niet geannuleerd? Dan kan je e-mailadres geblokkeerd worden voor nieuwe reserveringen. 

Prijs en betalen

Wat kost een rit?

Een rit kost € 1,50 per persoon. 

Betaal je meer als de chauffeur omrijdt?

Nee. Een rit kost altijd € 1,50.

Hoe kan ik betalen?

Via de website betaal je direct via iDEAL. Betalen in de bus kan met je pinpas of OV-chipkaart bij de chauffeur.

Kan ik met contant geld betalen?

Nee. Contant geld wordt uit veiligheidsoverwegingen niet geaccepteerd.

Kan ik met mijn OV-chipkaart betalen?

Ja. Een OV-chipkaart wordt geaccepteerd.

Is mijn (bus)abonnement of studentenreisproduct geldig?

Nee. Een abonnement of studentenreisproduct (vrij reizen of korting) is niet geldig.

Kunnen we de rekening onderling delen?

Het bedrag wordt afgeschreven bij degene die de boeking geplaatst heeft of in de bus gepind heeft. Als je de rekening wil delen, zal je dit zelf onderling moeten regelen. 

Krijg ik leeftijdskorting met een persoonlijke OV-chipkaart?

Nee, we geven geen leeftijdskorting op de ritprijs.

Ik zie dat de rit niet meteen afgeschreven is. Hoe kan dat?

Het klopt dat de rit meestal niet meteen wordt afgeschreven van je rekening. Afschrijvingen worden opgespaard en ongeveer 1 keer per 2 weken afgeschreven.

Tijdens de rit

Hoe gaan jullie om met ongewenst gedrag van een medereiziger?

Onze chauffeurs maken je reis zo veilig en comfortabel mogelijk. Bij ontoelaatbaar gedrag van een passagier zal de chauffeur hem of haar verzoeken het voertuig te verlaten. Ook wordt er melding gemaakt bij onze verkeersleiding die razendsnel een service- en veiligheidsteam, de politie of andere hulpdiensten kan inschakelen. Ook kunnen reizigers uitgesloten worden van onze dienstverlening.

Hoe garanderen jullie de afgesproken tijden?

We houden rekening met de verwachte drukte op straat en nemen in de planning een veiligheidsmarge mee. Toch kan het verkeer soms onvoorspelbaar zijn, wat tot onvoorziene vertraging leidt. Garanties kunnen we daarom niet geven, maar we doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk op je bestemming te krijgen. 
Let op: we wachten 1 minuut op je bij de afgesproken opstaphalte. Zo voorkomen we dat de aankomsttijden van andere reizigers niet in het geding komen. 

Hoe ver wordt er omgereden voor het ophalen van een andere reiziger?

Jouw aankomsttijd wordt tijdens het boeken aangegeven en ligt vast. Bravoflex Bergen op Zoom koppelt alleen reizigers die eenzelfde richting opgaan. We zorgen ervoor dat dit niet oncomfortabel is voor jou en je medereiziger(s) en dat je op de aangegeven aankomsttijd op je bestemming arriveert.

Hoe bepalen jullie met wie ik een rit deel?

We delen de reizigers in op basis van hun vertrek- en aankomstlocatie. Wanneer dit binnen de tijdmarges bij elkaar past, worden ritten gecombineerd.

Hoe wordt de volgorde van in- en uitstappen bepaald?

De planning is gebaseerd op vertrek- en aankomstlocatie en het moment van boeken van alle reizigers. Dit zorgt voor een optimale planning, ook in volgorde van ritten.

Hoe gaan jullie om met annuleringen?

Je reserveert je rit bij voorkeur online. Hierdoor kunnen we je optimaal informeren over het tijdstip van aankomst van het voertuig, de actuele locatie van het voertuig en eventuele calamiteiten. Als het voertuig te laat op de halte arriveert, kan je de reservering kosteloos annuleren.

Als we je de aangevraagde reistijd niet kunnen leveren, bieden we je via de website een alternatieve reismogelijkheid aan, maximaal een half uur voor of na jouw gewenste vertrektijd. Als je hier geen gebruik van wil maken, kan je de rit kosteloos annuleren.

Ik zou graag dezelfde chauffeur willen als de vorige keer, kan dat?

Omdat wij altijd zoeken naar een optimale planning om zoveel mogelijk reizigers te bedienen, is het niet mogelijk om dezelfde chauffeur te boeken.

Privacy 

Welke gegevens willen jullie van mij hebben en wat doen jullie hiermee?

Gebruik je onze website en onze diensten, dan registreren we voor een goede werking je naam, e-mail, telefoon, postadres, geslacht, geboortedatum, betaalmethode en creditcard. We verwerken je gegevens volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (AVG). Deze gegevens worden opgeslagen in het klantensysteem van Bravoflex en gebruikt om onze diensten en producten aan je te kunnen leveren binnen de daarvoor geldende voorwaarden.

De complete versie van ons privacy statement vind je hier.