Regiotaxi vangnet OV

Artboard 1
Tip

Waar geen buslijnen meer rijden, kunnen reizigers gebruik maken van regiotaxi tegen WMO-tarief (ca OV-tarief)

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. 

Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 september. Let op! Vanaf 8 juli is ook in de regiotaxi het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Kijk op de website van het regiovervoer in jouw regio voor het maken van een reservering en aanvullende informatie:

Vanwege het coronavirus rijden de vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling in Brabant. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven. Maatregelen vanwege de corona-crisis leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Door de dienstregeling aan te passen en de frequentie van het aantal bussen te verlagen wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening aan ov beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden. Mocht blijken dat er zich op bepaalde plekken onverhoopt problemen voordoen doordat bijvoorbeeld buurtbusverenigingen niet meer rijden, heeft de provincie de vervoerders gevraagd daar een inspanning te doen om er flexibel op in te spelen. Dat wordt nu gedaan door de samenwerking met de regiotaxi’s.

Meer informatie over regiotaxi's lees je op www.bravo.info/regiovervoer.

Meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor het Brabantse OV lees je op www.bravo.info/corona