Reserveringsmogelijkheid rolstoelgebruikers in buurtbus Zuidoost-Brabant

Vanaf heden geldt er een vervoersgarantie voor rolstoelgebruikers in de buurtbus in Zuidoost-Brabant, mits zij vooraf geserveerd hebben.

Rolstoelgebruikers kunnen vanaf nu, middels een formulier op de website van Hermes, een plek in de buurtbus in Zuidsoost-Brabant reserveren. Dit formulier dient minimaal 24 uur voor het reizen ingevuld en verzonden worden. Alleen dan kan een plek in de buurtbus gegarandeerd worden.
Rolstoelgebruikers die zelfstandig reizen en daar geen problemen bij ondervinden, hebben mogelijk geen behoefte aan een garantie van hulp en de rolstoelplek. Het is dan ook niet verplicht om het formulier in te vullen.

Tot voor kort was het in Zuidoost-Brabant niet altijd mogelijk om met een rolstoel te reizen in de buurtbus. De buurtbussen worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Zij zijn niet altijd in staat om rolstoelreizigers mee te nemen. Dit bracht voorheen veel ongemak mee voor rolstoelafhankelijke reizigers. Door de vooraanmelding kan Hermes rekening houden met de komst van deze reiziger.
 
Meer informatie en het formulier is te vinden op de website van Hermes. Reserveringsmogelijkheid rolstoelgebruikers buurtbus ZO