Regiotaxi tijdelijk vangnet voor OV

Vanaf 1 maart 2021 rijden de meeste buurtbussen in Brabant weer. In regio Zuidoost-Brabant rijden echter nog niet alle buurtbussen. Daar kunnen reizigers daarom tegen een lager tarief gebruik maken van Taxbus. Dit tarief is vergelijkbaar met het OV-tarief en lager dan het reguliere Taxbus-tarief. Dit lagere tarief geldt alleen op de momenten dat normaliter de buurtbus zou rijden (werkdagen tot 19.00 uur). In de overige gebieden in Brabant vervalt de regeling met de regiotaxi's, omdat daar de buurtbussen weer rijden.
Kijk voor reservering en aanvullende informatie op Taxbus Zuidoost-Brabant

 

Let op! Het dragen van een niet medisch mondkapje verplicht in de regiotaxi. 

 

Regiotaxi vangnet voor buurtbussen

Toen de buurtbussen vanwege het coronavirus sinds maart 2020 tijdelijk niet meer reden, namen de vijf regiotaxiregio's snet het stokje over om Brabant bereikbaar te houden. De regiotaxi’s hanteerden voor deze groep tijdelijk een lager tarief, vergelijkbaar met het ov-tarief. Zo blijven het ziekenhuis, de supermarkt en andere bestemmingen nog steeds goed bereikbaar voor iedereen. Een essentiële en succesvolle oplossing in een bijzondere periode. Inmiddels rijden de meeste buurtbussen weer en is de regeling met de regiotaxi's in vier van de vijf regiotaxiregio's niet meer nodig.

 

 

De Brabantse buurtbus

De buurtbus is in Brabant al jarenlang een begrip. De buurtbus vervult een zeer belangrijke sociale functie en zorgt ervoor dat dorpen en buurtschappen in Brabant goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. In totaal vervoert de buurtbus jaarlijks 900.000 reizigers. Men gebruikt de buurtbus bijvoorbeeld voor een doktersbezoek, een ritje naar het gemeentehuis, een boodschap of om vrienden en familie te bezoeken. Voor velen van hen is dit het enige betaalbare vervoersmiddel dat ze tot hun beschikking hebben. Deze groep kan dan ook echt niet zonder hun geliefde buurtbus. Meer dan 1.600 vrijwilligers zetten zich hier dagelijks voor in. Mede dankzij deze groep vrijwilligers rijden er in Brabant bijna 90 buurtbussen om reizigers van a naar b te brengen.  

 

Regiotaxiregio's