Gevolgen verlengde lockdown op busdienstregeling in Brabant

De lockdown en de avondklok in Nederland zijn verlengd tot 15 maart 2021. Het openbaar vervoer is tot die tijd alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Dat heeft gevolgen voor de dienstregeling van de bussen in Brabant. 

Gevolgen dienstregeling West- en Oost-Brabant (Arriva) 

Tijdens de lockdown rijden de bussen in West- en Oost-Brabant op werkdagen volgens de vakantiedienstregeling. Dit betekent dat op een aantal buslijnen minder vaak wordt gereden. Er zijn ook lijnen die geheel of gedeeltelijk vervallen. Check hier de dienstregeling.

Buurtbussen gaan vanaf 1 maart 2021 weer rijden 
Alle Buurtbussen in West- en Oost-Brabant gaan vanaf 1 maart 2021 weer rijden. Lees meer

Extra ritten in de spits en enkele Schoolliners vanaf 1 maart 2021
De vakantiedienstregeling wordt vanaf 1 maart 2021 aangevuld met extra ritten in de spits en enkele Schoolliners. Vanaf vrijdag 26 februari 2021 zijn de aanpassingen zichtbaar in alle reisplanners. Plan je reis altijd vlak voor vertrek of check hier de dienstregeling.

Transferiumlijnen Den Bosch

Door de sluiting van horeca, culturele voorzieningen en de meeste winkels rijden de Transferiumlijnen tijdens de lockdown minder:

  • De lijnen 70 (P+R Transferium De Vliert) en 80 (P+R Transferium Pettelaarpark) rijden helemaal niet.
  • Lijn 60 (P+R Transferium Deutersestraat) rijdt alleen nog overdag. De laatste rit op maandag t/m zaterdag vertrekt vanaf het Transferium om 18.41 uur, dat is vanaf de binnenstad om 18:48 uur. Op zondag wordt de normale dienstregeling gereden, de laatste rit vertrekt dan om 17:53 uur vanaf het Transferium, dat is vanaf de binnenstad om 18.00 uur.

OV-Servicepunten Arriva

De Arriva OV Servicepunten in 's-Hertogenbosch en Tilburg zijn tijdens de lockdown op de zon- en feestdagen gesloten. De openingstijden zijn tot nader bericht als volgt: 

  • Maandag t/m vrijdag        08.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag                          09.00 - 18.00 uur
  • Zon- en feestdagen         Gesloten 

Gevolgen dienstregeling Zuidoost-Brabant (Hermes) 

In Zuidoost Brabant wordt vanaf zondag 3 januari 2021 gereden volgens een nieuwe dienstregeling. Plan je reis met behulp van de reisplanner op hermes.nl

Buurtbus-lijn 260 en 271 starten 1 maart 2021 op
In Zuidoost-Brabant starten alleen de buurtbus-lijnen 260 en 271 vanaf 1 maart 2021 weer op. Een groot deel van de buurtbussen in Zuidoost-Brabant rijdt niet tijdens de lockdown. Lees meer