Vanaf 15 december rijden we net even anders!

Vanaf 15 december rijden we net even anders! Plan je reis in de reisplanner

We hebben een nieuwe dienstregeling en die gaat op 15 december 2019 in. Check voor vertrek of er in jouw reis iets is veranderd. Plan je reis met onze reisplanner.

Hieronder de belangrijkste wijzigingen per regio op een rij: 

Belangrijkste wijzigingen Zuidoost-Brabant

 • Lijn 2 - rijdt vanaf 15 december 2019 tot Blixembosch Oost met als eindhalte Opera; de bus rijdt niet meer door naar Blixembosch West. Reizigers naar Blixembosch West kunnen gebruik maken van lijn 3. De haltes Ouverture en Granaat komen te vervallen. In de ochtend- en middagspits wordt de frequentie verhoogd van 4 keer naar 6 keer per uur.
 • Lijn 9 - rijdt vanaf 15 december 2019 vanaf halte Pieter Eijffhuis via de Estafettelaan en de Marathonloop naar eindhalte Best Station; de bus rijdt niet meer naar Son en Breugel. Van maandag t/m zaterdag rijdt de bus 2 keer per uur, op zondagen en avonden 1 keer per uur.Reizigers tussen Meubelboulevard Ekkersrijt en Son en Breugel kunnen gebruik maken van lijn 21 en lijn 22.
 • Lijn 103 - vanaf 15 december 2019 bieden we spitslijn 103 aan. In de ochtendspits rijdt lijn 103 vanaf halte Mira in Zonderwijk via ’t Look naar De Dom en vanaf daar naar Eindhoven (dezelfde route als lijn 403). In de middagspits rijdt lijn 103 vanuit Eindhoven naar De Dom (dezelfde route als lijn 403) en door naar ’t Look en Zonderwijk.
 • Lijn 322 - rijdt vanaf 15 december 2019 vanaf halte Gemert, Pastoor Poellplein door naar Uden Busstation; de bus rijdt dus niet meer naar Gemert, Slenk/Lopense (reizigers naar halte Slenk/Lopense kunnen gebruik maken van lijn 321). Lijn 25 en lijn 26 rijden nog tot Gemert, Pastoor Poellplein en rijden niet meer naar Uden Busstation.

Belangrijkste wijzigingen West-Brabant

 • Nieuwe dienstregeling Bergen op Zoom en Brabantse Wal

Bekijk hier alle wijzigingen in Bergen op Zoom en Brabantse Wal  

 • Stadsdienst Breda
  Lijn 1 van Centraal Station naar Hoge Vucht via Wisselaar rijdt van Centraal Station naar Hoge Vucht tussen ±7.45 en 8.45 8x i.p.v. 4x per uur.
  Lijn 5 Centraal Station - Centrum – Princenhage rijdt niet meer tussen Centrum en Princenhage v.v. De lijnen 4 en 115 zijn het alternatief.
  Lijn 8 Centraal Station - BUas Ignatiusstraat rijdt zowel in de ochtend- als middagspits 8x i.p.v. 4x per uur. De BUas Campus is in de spitsrichting samen met de lijnen 5 en 7 naar/van Heusdenhout elke 5 minuten bereikbaar.
 • Stadsdienst Roosendaal
  Lijn 12 van/naar Kalsdonk vervalt en ook lijn 2 rijdt niet meer via de wijk Kalsdonk. De halten Kalsdonksestraat en Philipslaan vervallen. De halte Prof. Aalbersestraat is het alternatief. 
 • Streeklijnen
  Lijn 115 Breda - Rijsbergen – Zundert
  In het drukste uur van de ochtendspits rijdt 8x i.p.v. 6x per uur een bus van Zundert naar Breda. Zaterdagmiddag en op werkdagen tijdens de vakantiedienstregeling wordt de frequentie verhoogd van een uurdienst naar een halfuurdienst.
  Lijn 312: sneller naar Breda met Bravodirect
  De route in de gemeente Rucphen wordt gestrekt waarmee de reistijd naar Etten- Leur en Breda met vijf minuten wordt versneld. In St. Willebrord en Sprundel loopt de nieuwe route van lijn 312 via de Vosdonkseweg, Kozijnenhoek en Industriestraat. Tussen St. Willebrord en Sprundel komt de nieuwe halte Noorderstraat met goede wachtgelegenheden en fietsvoorzieningen. Nabij het Gemeentehuis en Sportpark (met o.a. Snowworld) komt de nieuwe halte Sporthei. In St. Willebrord vervallen de halten Poppestraat, Past. Bast. Singel en Vinkenstraat. In Sprundel vervalt de halte Rucphensebaan. Lijn 312 rijdt op werkdagen overdag een halfuurdienst, in de avonduren en in het weekend een uurdienst.
  Nieuwe Bravodirect spitslijn 324 van Oosterhout Vrachelen naar Breda en terug
  De nieuwe spitslijn rijdt op werkdagen in de ochtendspits een halfuurdienst van Oosterhout Vrachelen via Busstation naar Breda Centraal Station en in de middagspits een halfuurdienst weer terug. De wijk Vrachelen krijgt hiermee ook tijdens de spitsuren een directe verbinding met Breda. In Breda bestaan in de ochtend- en middagspits goede aansluitingen op de Intercity treinen van/naar Rotterdam - Den Haag en Tilburg - ’s-Hertogenbosch - Zwolle.

Belangrijkste wijzigingen Oost-Brabant

 • Lijn 305: meer ritten in de spits (Oss- Uden - Veghel - Eindhoven)
  Bravodirect lijn 305 gaat in de ochtend- en middagspits meer ritten rijden. In de ochtend, tussen 7.00 en 9.00 uur, biedt lijn 305 een 7,5 minutendienst tussen Uden, Veghel en Eindhoven en in de middagspits, tussen 15.00 en 17.30 uur, wordt een 7,5 minutendienst geboden vanuit Eindhoven naar Veghel en Uden. Ook in de vroege middag rijden extra ritten tussen Eindhoven en Veghel/Uden, de kwartierdienst vanuit Eindhoven rijdt al vanaf 12 uur. 
 • Lijn 327: extra ritten in de ochtendspits (Breda - Oosterhout - Dongen - Tilburg)
  In de ochtendspits rijdt Bravodirect lijn 327 drie extra ritten van Dongen naar Tilburg. In combinatie met lijn 328 rijdt in het drukste uur in de ochtendspits elke 7,5 minuut een bus van Dongen naar Tilburg
 • Stadslijn 4 Den Bosch: aangepaste route (Groote Wielen - CS - Kruiskamp)
  Lijn 4 gaat in de wijk Groote Wielen een aangepaste route rijden. Het nieuwbouwdeel rond de Lunersingel wordt dan ook bediend via twee nieuwe halten: Lunersingel en Meander. Op zaterdagen in de zomervakantie gaat lijn 4 een halfuurdienst rijden in plaats van een kwartierdienst. Dit past beter bij het aantal reizigers in de zomervakantie.
 • Stadslijn 10 Den Bosch: nieuwe spitslijn (Maaspoort - CS)
  Lijn 10 is een nieuwe spitslijn die het noordoostelijke gedeelte van de wijk Maasoever een snelle en directe verbinding geeft met het Centraal Station.
 • Aanpassingen regio Oss
  In Oss en omstreken zijn er veranderingen aangaande lijn 90, 96, 161, 294. Zo komt lijn 161 te vervallen (lijn 90 is het alternatief) en komt er een nieuwe spitslijn 690 tussen Grave, Heesch en ’s-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie over de wijzigingen in Regio Oss