Bravofiets

Bravofiets is de deelfiets die in Brabant voor je klaarstaat. Stap uit het Openbaar Vervoer zo op de Bravofiets om naar je eindbestemming te gaan.

In Brabant kun je gebruik maken van diverse deelfiets aanbieders. Bekend zijn de geel/blauwe OV fietsen van de NS op álle treinstations in Brabant en op de busstations van Uden, Veghel, Waalwijk en De Tol/Sleeuwijk (west). Naast initiatieven die ondernemers zelfstandig ontwikkelen, stimuleert ook de provincie actief het opzetten van deelfietsnetwerken. Soms ondersteunt de provincie alleen maar initiatieven van andere partijen; in andere gevallen is de provincie zelf nauw betrokken bij het opzetten van een deelfietsnetwerk, zoals het deelfietsnetwerk Bravofiets. 

Je kunt de Bravofiets gebruiken om na jouw rit met het openbaar vervoer gemakkelijk naar jouw eindbestemming te fietsen. Een Bravofiets is voor iedereen toegankelijk. Eenmalig registreren via een app is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk maar hoeft niet. Er zijn diverse manieren van betalen zoals bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. Open via de app het slot van de fiets en je kunt direct weg rijden. De deelfietsen van deze netwerken zijn wit van kleur en herkenbaar aan de Bravo huisstijl. 

In 2018 en 2019 is geëxperimenteerd met de Bravofiets op een pilotlocatie in Eindhoven. Medio 2020 starten pilots met Bravofiets netwerken in een aantal andere steden.

Voordelen van de Bravofiets

  • Bespaar reistijd door na jouw rit in het openbaar vervoer gemakkelijk naar je bestemming te fietsen.
  • De combinatie van OV en deelfiets zorgt voor een gezondere leefstijl dan reizen per auto.
  • Reizen met het OV wordt aantrekkelijker omdat je meer natransport mogelijkheden hebt.