Opladen van je OV-chipkaart

Hoe werkt het opladen van je OV-chipkaart?

Reis je met de bus in bijvoorbeeld Valkenswaard en wil je saldo op je OV-chipkaart zetten, dan kan dat op twee handige manieren: via internet of automatisch. Reis je maar af en toe met de bus of heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch ben je met een OV-chipkaart vaak voordeliger uit. Wij leggen hieronder de twee manieren uit hoe en waar je deze kunt opladen met saldo.

1. Opladen via internet

Saldo voor de OV-chipkaart (€ 25,- of € 50,-) is te koop in onze webshop van Hermes. Je betaalt veilig via iDEAL. Vervolgens moet je het saldo nog op je OV-chipkaart zetten. Dit kan bij de bus, het apparaat bevindt zich naast de instapdeur, op het raam van de bus. Zo kun je nog voordat je de bus instapt aangekocht saldo of abonnementen op je OV-chipkaart zetten of automatisch opladen activeren. Het werkt heel gemakkelijk: houd je OV-chipkaart tegen het winkelwagentje op het apparaat. Je bestellingen worden dan direct op de kaart geladen. Lukt het niet in een keer? De chauffeur helpt je graag!

2. Automatisch opladen

Vind je het lastig om in de gaten te houden of je nog wel genoeg saldo hebt om te reizen?  Vraag dan automatisch opladen aan. Dat betekent dat je altijd voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. Zodra het saldo onder de € 0,- komt, wordt automatisch een bedrag van je bankrekening overgeboekt naar je OV-chipkaart. Je leest er meer over op via www.debestetip.nl. Automatisch laden van je OV-chipkaart is alleen mogelijk op een persoonlijke OV-chipkaart.