Buurtbussen

Onze buurtbussen hebben een belangrijke functie: zij zorgen ervoor dat afgelegen dorpen goed bereikbaar blijven met het Openbaar Vervoer. Verder werkt de Buurtbus precies hetzelfde als de bussen in het stad- en streekvervoer. Je kunt je reis plannen via de reguliere reisplanners en de bushaltes zijn hetzelfde. Alleen het formaat van de Buurtbus is een beetje anders; een buurtbus heeft 8 zitplekken. Een kleine, maar wel zeer comfortabele bus.

Betalen in de Buurtbus

In alle buurtbussen kan ingecheckt worden met een OV-chipkaart. Een kaartje pinnen bij de chauffeur kan uiteraard ook.

Reizen met een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart is het voordeligst. En er zijn extra voordelen wanneer je reist met een persoonlijke OV-chipkaart:

  • Wanneer je tussen de 4 en 18 jaar of 65 jaar en ouder bent, ontvang je automatisch 34% korting op de ritprijs.
  • De kaart kan geblokkeerd worden bij diefstal en verlies (saldo binnen 24 uur beschermd).
  • Online is een reisoverzicht in te zien (voor bijvoorbeeld declaraties).
  • Mogelijkheid voor automatisch opladen.

Een persoonlijke OV-chipkaart kost 7,50 euro en is 5 jaar geldig. De OV-chipkaart is aan te vragen via www.ov-chipkaart.nl.

Tip: reis met korting in de Daluren

Reis je vooral buiten de spits? Koppel dan het abonnement Brabant Dal Korting aan jouw Persoonlijke OV-chipkaart. In de daluren (ma t/m vrij na 09:00 uur en in het weekend) reis je met dit abonnement met 40% korting in Brabant. En nog mooier; de Dal korting stapelt met de leeftijdskorting tot ruim 60%! Meer informatie en online bestellen.

Extra leuk: kinderen reizen gratis mee

Kinderen tot 4 jaar reizen in Nederland in het openbaar vervoer altijd gratis mee. Een reiziger vanaf 12 jaar of ouder die reist met een OV-chipkaart, Dalurendagkaartje, Ritkaartje of Stadskaartje mag twee kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meenemen.

Wist je dat…

.. onze buurtbussen worden bestuurd door enthousiaste vrijwilligers die altijd wel een handje willen helpen? Er zijn vrijwilligers die al 40 jaar rijden!